Gode råd til din flytning

Flyt med os

Lidt pakketips

Hos Kronjyllands Flytteservice er vi ikke bange for at tage fat. Men vi skal også passe på os selv og selvfølgelig også på dine ejendele.
Så her kommer lidt tips til din pakning af dine flyttekasser og møbler.

Korrekt pakning og klargøring af flyttekasser og møbler​

Flyttekasser samles

Flyttekasserne skal samles korrekt, som normalt er afbilledet på kasserne.
Forstærk evt. bunden med et ekstra stykke pap, skåret ud af f.eks. en agurkekasse fra supermarkedet.

Pakning af flyttekassen

Når du pakker bøger og andre tunge genstande, så læg dem i bunden (ca. 1/3 fuld) og fyld resten af flyttekassen med lette ting som f.eks. puder, linned, børnelegetøj etc. Enkelteffekter nedpakkes i flyttekasser i den udstrækning det er muligt og forsvarligt.

Tallerkener og porcelæn

Tallerkener, fade m.m. pakkes i kasser med sammenkrøllet avispapir i bunden af kassen og rundt om effekterne, så effekterne ikke står direkte op af kassens sider. Dette beskytter effekterne mest muligt. Papir lægges mellem tallerkener og fade, som stilles på højkant i kassen, da disse er stærkes på denne led.

Planter

Alle planter sættes i kasser, og der lægges evt. sammenkrøllet avispapir mellem potterne, så de ikke kure rundt ved håndtering. Hvis der skulle være enkelte kasser med planter, som ikke kan lukkes, accepteres dette.

Kemikalier

Ting som er brandfarlige, eksplosive, giftige, ætsende eller lignende må ikke medtages hvis det er i større mængder.
Rengøringsmidler m.m., som ikke falder ind under ovennævnte kategorier, pakkes i kraftige plastposer, inden de pakkes i kasserne.​
Afmærk tydeligt disse kasser, hvor sådanne effekter er pakket, og hold det adskilt fra de andre kasser. Sørg for en fornuftig og god nedpakning, og vær opmærksom på, at nogle kemikalier ikke må pakkes sammen, da det kan skabe meget giftige dampe mm.

Kolonialvarer

Kolonialvarer pakkes som det sidste med frostelementer ved frostvare. Pak varerne ind i plastposer og tæpper, så det holder på temperaturen så godt som muligt.

Hårde hvidevare

Transportsikring til vaskemaskiner skal påsættes inden flytningen.
Afrime, rense og aftørre køleskabe, frysere m.m. samt sørge for en forsvarlig transport af dybfrosne madvare, som beskrevet under kolonialvare.

Møbler og større ting

Såfremt ikke andet er aftalt, bedes I demontere alle møbler, hvor dette kræves, for at disse kan flyttes. I bedes ligeledes afmontere elektriske artikler og nedtage gardiner/persienner m.m.
Dine skabe, kommoder, skuffer mm. skal sikres med tape eller filmes mod, at døre og skuffer ikke går op ved flytning. Løse hylder, hylde skruer og beslag tages ud og lægges i en pose eller lille æske, da de meget hurtigt selv kan falde ud og blive væk.

Afmærkning af kasserne

Afmærk kassernes gavl med evt. et stykke papir, hvorpå du skriver hvilke rum kassen ønskes anbragt i samt evt. for din egen skyld, hvad der er i kassen. Det giver ved udpakning, et meget bedre overblik over dine ting. Med fordel kan du også markere, hvis der er en kasse der skal passes særligt på, da den indeholder skrøbelige genstande eller ikke må stables.

En lille huskeliste

Mange ting skal huskes ved en flytning og den nye adresse skal meddeles mange steder. Vi har lavet en praktisk flytte­liste, som kan hjælpe med at bevare overblikket.

Har du gode idéer og gode råd du vil dele med os, så send os hjertens gerne en besked, så vi kan dele den med alle vores fantastiske kunder.

 • Sorter i god tid gammelt tøj og alt andet, som skal kasseres eller foræres væk. Send tæpper, gardiner m.m. til vask eller rens.
 • Gå ligeledes loft, kælder og garage igennem, og sorter.
 • Lever lånte ting tilbage.
 • Gennemgå køkkenredskaber, pak tøj og linned I ikke skal bruge i den nærmeste fremtid.
 • Alt hvad der skal være tilgængeligt umiddelbart ved indflytning/ankomst som toiletartikler, lagner, tøj, madvarer m.m. bør pakkes separat.
 • Anbring smykker, kreditkort, mobiltelefoner, tablets osv. og personlige papirer et sikkert sted. I kan muligvis få brug for dem under flytningen.
 • Husk at indsamle alle nøgler til garage, kælder, skabe m.m. – og husk nøglen til den nye bolig!
 • Husk transport af eventuelle husdyr.
 • Husk at melde flytning til folkeregisteret, kommune(r), forsikringsselskaber, pengeinstitutter, skoler/fritidsklubber/institutioner, venner og bekendte m.m.
 • Sørg for at være klar når vores flyttemænd ankommer. Så er der tid til at løse din flytning bedst muligt.
 • Hvis muligt, så reservere og gør plads, så flyttebilen kan komme så tæt på din hoveddør som muligt.